Protecția împotriva fraudei și a abuzului de identitate

3. Explicații suplimentare

3.5. Sexting

Sexting-ul se referă la schimbul de mesaje, imagini sau videoclipuri intime, cu caracter sexual explicit, pe internet. Bineînțeles, acest lucru poate avea loc în mod consensual între persoanele implicate. Cu toate acestea, există însă și cazuri în care sextingul are consecințe nedorite și/sau este, de asemenea, sancționabil. Iată câteva exemple:

- Sextortion: Escrocii pot folosi mesajele sau pozele de sexting pentru a-și șantaja victimele. Aceștia amenință că vor publica conținutul intim sau că îl vor trimite prietenilor și familiei dacă victima nu plătește bani sau nu le îndeplinește cererile.

- Diseminarea fără consimțământ: În unele cazuri, o persoană care a fost implicată în sexting împărtășește conținutul intim primit fără consimțământul celeilalte persoane. Acest lucru poate duce la situații jenante sau dăunătoare și poate încălca intimitatea și bunăstarea persoanei în cauză.
O astfel de diseminare este pedepsită de lege, la fel ca și diseminarea de conținut explicit de la minori..

Fiți conștienți de riscurile posibile în acest context. Mai ales că veți pierde controlul asupra conținutului partajat pe internet.